Jeugdwerk

Jeugdwerk

 

In onze kerk worden voor de verschillende leeftijdsgroepen activiteiten georganiseerd.

0 – 3 jarigen

Speelkerk

 

Kinderen van 0 t/m 3 jaar zijn van harte welkom in de zaal naast de keuken waar iedere zondag oppas is voor de jongste kerkbezoekers.

Contactpersoon: Marjolein Lalleman

4 – 12 jarigen

Kinderkerk

 

Voor de kinderen van de basisschool wordt iedere week kinderkerk gehouden in een van de zalen in de kerk. Er zijn twee groepen: de jongste (groep 1 t/m 4) en de oudste (groep 5 t/m 8). De kinderen gaan voor de preek naar hun eigen ruimte. Daar behandelen ze met elkaar een verhaal volgens het schema van Kind op Zondag. Tijdens de collecte komen de kinderen weer terug in de kerkzaal.

Contactpersoon: Marlies Los

De Kinderkerk helpt door het jaar heen ook bij het organiseren van diverse activiteiten.

In de herfstvakantie wordt de vakantiebijbelweek/FF Anders georganiseerd. Aan de hand van een thema worden verhalen verteld uit de bijbel, liedjes gezongen met een echte band en met elkaar geknutseld. In 2019 is het thema SchatRijk! en ben je welkom op donderdag 24 en vrijdag 25 oktober in de Ontmoetingskerk. Meer info lees je hier.

Verder wordt er ieder jaar het kinderkerstfeest gevierd. Met veel kinderen worden leuke knutselwerkjes gemaakt die met kerst gebruikt worden, zoals kaarten, hangers voor in de kerstboom en kerststukjes. De datum voor 2019 wordt tzt bekend gemaakt.

Op een zaterdagmiddag in het voorjaar worden alle kinderen en hun familie uitgenodigd voor een gezellige middag om met elkaar het paasfeest te vieren, de opstanding van Jezus.

12 – 16 jarigen

Jongerenkerk

 

De jeugd die op de middelbare school zit is welkom bij de jongerenkerk. De jongerenkerk wordt gehouden op de 2e, 3e, 4e en eventueel 5e zondag van iedere maand. De eerste zondag van iedere maand is ’s morgens of ’s avonds een jeugddienst in een van de kerken in Pijnacker-Delfgauw waar alle jongeren voor worden uitgenodigd. Op die zondag is er ’s morgens geen jongerenkerk. De jongeren gaan direct met de kinderen van de kinderkerk naar hun eigen ruimte De Verdieping en blijven daar tot het einde van de kerkdienst.

Contactpersoon: Hanneke Prins-Sterk

 

19 – 25 jarigen

Jongerengroep Ores (Ontmoeten,REageren en Socializen)

 

Hoi,

Wij zijn Ores! Onze groep komt ongeveer 1 keer per maand op een zondagochtend bij elkaar, meestal van 10:00-11:30 uur, bij iemand thuis. Een of twee jongeren van Ores bereiden een onderwerp voor. We maken gebruik van het boekje ‘Check it out!’, waarbij we de link maken tussen wetenschap en geloof. Maar we behandelen ook interessante stellingen, we verkennen de verhalen in de Bijbel en we proberen hier meer kennis uit te halen door middel van interactieve en creatieve werkvormen.

Wij zouden het superleuk vinden als jij je ook wilt aansluiten. Onze groep is bedoeld voor mensen tussen de 19-25 jaar. Als je geïnteresseerd bent of nog vragen hebt, stuur een mailtje naar: jongerengroep2019@hotmail.com  , dan geven we de datum en plaats van samenzijn door. We hopen je snel te zien!

Contactpersoon: Marieke Verhoef

16 – 20 jarigen

Young & Holy

Jongeren van ca. 16 – 20 jaar die lid zijn van de Dorpskerk en Ontmoetingskerk komen eens in de maand bij elkaar om te eten en een gezellige avond met elkaar te hebben. Daarnaast is er een keer per maand een avond om met elkaar de bijbel te bestuderen o.l.v. ds Treuren.

Actuele data en plaats zijn te vinden in Centraal Contact onder het kopje van de Dorpskerk.

Wil je meer weten, neem dan contact op met onze jeugdouderling:
adminJeugdwerk