Ontmoetingskerk app

Ontmoetingskerk app

Vanaf 27 november 2022 heeft de Ontmoetingskerk een eigen app voor op de telefoon, tablet en/of computer/laptop.

Deze app is een prachtige aanvulling op de bestaande communicatie in onze kerk. Het is de gemeentegids, agenda, collecte, whatsappgroep, marktplaats, social media ineen en nog veel meer! Met deze app wordt onderling communiceren alleen maar makkelijker.

App downloaden

De app kun je downloaden via de App Store of Google Play door te zoeken op ‘Ontmoetingskerk Pijnacker’

Ontmoetingskerk Pijnacker

Zie het icoontje hiernaast. Als je de app hebt gedownload, wijst het daarna zichzelf en je leest verder alles in deze gebruiksaanwijzing.

Inloggen op de computer/laptop

Wat kun je met de app

Algemeen

De app begint met Mijn Kerk, dit is de tijdlijn waar alle voor de specifieke gebruiker bedoelde berichten staan.

Ontdek

Ontdek welke groepen, kringen, activiteiten er allemaal zijn. Vraag om toegang tot een groep, kring of activiteit waaraan je zou willen deelnemen of start zelf een groep.

Schrijf een bericht

Maak een bericht en plaats dit in de groep naar keuze.

Agenda

In de Agenda staat alle activiteiten van de kerk en de groepen waar de gebruiker aan verbonden is. Gebruikers kunnen zelf activiteiten toevoegen.

Geven

Onder Geven zit een zgn. wallet, de portemonnee. Via iDEAL stort de gebruiker een bedrag om het saldo op te waarderen. Uit dit saldo doneert de gebruiker een bedrag aan bijv. de collecte of een ander doel. Het opwaarderen van het saldo via iDEAL kost €0,24.

Gemeente

Hier staan alle gemeenteleden. De app is niet bedoeld om persoonlijk berichten naar gemeenteleden te sturen maar hier vind je wel contactgegevens om te mailen of bellen.

Profiel

Onder Profiel vind je je eigen gegevens. Hier voeg je een profielfoto, contactgegevens, kerkelijke functie(s) en persoonlijke informatie toe. Onder de instellingen beheer je jouw account.

Meldingen en notificaties

We raden aan meldingen in te schakelen zodat je als gebruiker op de hoogte blijft van wat er gebeurt in je groepen.

Privacy

De privacy is goed geregeld en voldoet volledig aan de AVG. Alleen gemeenteleden worden toegelaten tot de app en de gebruiker bepaalt zelf welke gegevens hij of zij deelt.

Veelgestelde vragen

Kunnen we twee accounts aanmaken met hetzelfde e-mailadres?

Het e-mailadres wordt gebruikt als uniek kenmerk van een gebruiker van de app. Daarom is het niet mogelijk om meerdere accounts met hetzelfde e-mailadres aan te maken. Je kunt wel de app op je telefoon en je tablet zetten.

Mijn e-mailadres is gewijzigd, hoe kan ik dat wijzigen?

Je kunt het e-mailadres niet zelf in de Ontmoetingskerk App wijzigen. Mail daarom naar onze app-beheerders met een wjizigingsverzoek; dan wordt ervoor gezorgd dat je e-mailadres in de Kerk app gewijzigd wordt.

Kan ik persoonlijke berichten sturen?

De app is bedoeld om de onderlinge groepsverbondenheid te vergroten. Er is niet voorzien in het versturen van persoonlijke berichten vanuit de app, maar je kunt wel een e-mailadres opzoeken en met je eigen mail-app een e-mail sturen.

Mijn vraag staat er niet tussen?

De app-makers krijgen zelf ook veelgestelde vragen. Andere vragen en opmerkingen kun je mailen naar de app-beheerders.