Jeugd

Iedere eerste zondag van de maand is er een speciale jeugddienst. Tijdens de kerkdiensten zijn er meestal parallelle vieringen voor kinderen en voor jongeren. Ook is er een crèche tijdens de kerkdiensten.

In de zomervakantie is er het Kidzskamp waar veel kinderen mee meegaan. Op gezette tijden zijn er diaconale jongerenreizen waarop jongeren dienstbaar zijn in een van de ontwikkelingslanden.
In het herfstvakantie zijn er tijdens de schoolvakanties creatieve feestelijke programma’s onder de naam FF Anders. Ook wordt er een Kinderkerstfeest georganiseerd en zijn er activiteiten met Pasen.
Daarnaast worden er voor jongeren bijeenkomsten georganiseerd, die we catechisatie noemen waarop gesproken wordt over het christelijk geloof.

DADO jongeren voor Roemenië

Dit is de naam en logo die de jongeren bedacht hebben voor de reis die zij gaan maken in 2019. Maar waar staat DADO dan voor.

Dorpskerk, Acker, Delfgauw en Ontmoetingskerk. DADO

Deze naam zult u het komend jaar veelvuldig horen want de jongeren uit de 4 wijkgemeenten zullen diverse acties op touw zetten om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor het project waar zij naar toe gaan in Roemenië.
De reis en verblijfkosten betalen zij zelf. Dat is op dit moment begroot op € 750,00.
Zij gaan daar o.a. helpen bij het bouwen van betere woningen voor de Roma zigeuners en helpen bij het realiseren van een gemeenschapsruimte waar de jongeren even uit de dagelijkse sleur gehaald worden en onderwijs gaan krijgen.

De eerste acties zijn bekend en deze vinden plaats in december.
U kunt nu al een bezoek van Sinterklaas en zijn pieten boeken voor begin december. Voor meer info neem contact op met Sjef Rullens, via de mail s.rullens@ziggo.nl
De tweede actie is de verkoop van Kerststollen, zo rond 7 december zullen de flyers en inschrijfformulieren in de kerken liggen.

Om op de hoogte te blijven van alle informatie over de reis, de deelnemers  en de acties kunt u ons volgen op:
faceboek: dadovoorroemenie2019
instagram: dado_voor_roemenie

e-mail: dadovoorroemenie2019@gmail.com

KidZSKampkidzskamp

Iedere zomervakantie wordt er door een enthousiaste groep vrijwilligers een kampweek georganiseerd voor kinderen van 6 tot 12 jaar uit Pijnacker, Delfgauw en omgeving. 90 kinderen, 25 leiding, een groot kamphuis, eigen bos, grasveld én speeltuin staan garant voor een onvergetelijk leuke week.

Iedere dag begint met een dagopening waarin we zingen met de kampband en luisteren of kijken naar een Bijbelverhaal. Soms met een toneelstukje, een poppenkastvoorstelling een filmpje of een spannende vertelling: iedere dag iets anders.

kidzskamp fotoWat ook iedere dag anders is zijn de spelletjes die we spelen, bijvoorbeeld een vossenjacht in het dorp of een renspel op de Drunense duinen. …En niet te vergeten de bonte avond, het kampvuur en de buikschuifbaan. Kortom een week boordevol leuke activiteiten! Meer weten? Kijk dan op onze website.

adminJeugd