Bijzondere voorstelling: Nesjomme

Bijzondere voorstelling: Nesjomme op 11 januari 2018 in De Toevlucht

Vrolijk muziektheater met liedjes, joodse humor, verhaaltjes en historisch beeldmateriaal.

Nesjomme

Aanvang: 19.30 uur, kerk is open om 19.00 uur,eindtijd rond 22.00 uur.
Entree: € 5,- , inclusief koffie/thee in de pauze.
Tot 18 jaar gratis.

Nesjomme is een Jiddisch woord dat compassie betekent.

Nesjomme is een muzikale reis van Oost-Europa naar New York waarin wij de Joodse emigranten volgen door middel van verhalen, anecdotes, beeldmateriaal en heel veel liedjes van Joodse componisten zoals Gershwin, Bernstein en vele anderen.

We maken als het ware de reis samen met de Joden die eind 1800, begin 1900 vanuit Oost Europa naar de Verenigde Staten trokken. Daar aangekomen zogen ze de Amerikaanse, muzikale cultuur als een spons in zich op en drukten ze hun eigen stempel op het American Songbook. De jazz, de blues, de musical, opera’s en de entertainmentindustrie werden verrijkt met heel veel evergreens. Voor de meeste mensen zijn veel liedjes uit het programma een feest van herkenning.

Voor wie de Joodse cultuur een warm hart toedraagt is het een muzikale, vrolijke maar ook leerzame voorstelling.

Het programma is bedacht en wordt uitgevoerd door Flip de Liema gitaar en verteller en zangeressen Anita Simons en Judith Hofstede.

Flip de Liema speelt muziek van klassiek tot populair, als docent op een middelbare school heeft hij talloze musicals, cabarets en videoclips met zijn leerlingen gemaakt.

Momenteel werkt hij als vrijwilliger in diverse huizen voor ouderen waar hij gezelligheid creëert door middel van de oude Nederlandse liedjes.

Zangeres Judith Hofstede is actrice en theatermaker, als zangeres verzorgt ze huiskamerconcerten, privé en bedrijfsoptredens.

Anita Simons is van beroep verpleegkundige, als zangeres zingt ze bij Bid Bands en jazzformaties.

Deze voorstelling wordt georganiseerd door de werkgroep Vorming en Toerusting van Ypenburg en Kerk & Israël Nootdorp.

De Toevlucht, Laan van Hoornwijck 140, 2497 DG Den Haag