PCOB bijeenkomst

Wie en wanneer

Donderdag 18 januari, komt de heer Jan van der Ent uit Ouderkerk aan de IJssel ons vertellen over zijn fietsreis.

Waar

Zoals altijd bij de PCOB afdeling Pijnacker-Nootdorp, in de Schakelaar, mr. dr. v.d. Helmlaan 11 in Pijnacker om 14.30 uur.

Waarover

De Limes (Li-mes = Grens pad) route is een tocht langs de oude (noordelijke) grens van het vroegere Romeinse Rijk. Deze loopt van Katwijk naar Constansa aan de Zwarte Zee. Deze tocht heeft hij gemaakt van 23 mei tot 13 augustus 2012.
De heenreis naar Constansa gaat volgens de Limes route door Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Hongarije en Roemenië. De lengte is ongeveer 3400 km.

Langs deze route vind je nog veel geschiedenis van de oude Romeinen. Daar hopen we dus het nodige van te zien te krijgen.

De terugreis gaat via Roemenië, Hongarije, Slovenië, het zuiden van Oostenrijk, Italië, Zwitserland en dan naar de Loire in Frankrijk die hij gevolgd heeft tot Château “Chambord”. Daarna langs de oostkant van Parijs, door België naar Nederland.

Totaal gefietste afstand 7525 km. Veel vlakke routes, maar ook via het hooggebergte en Alpen passen in Zwitserland. En zoals altijd, kamperen, behalve bij slecht weer.

Ook nu zijn belangstellenden van harte welkom.