Ensemble De Blauwe Lijster in de Dorpskerk op Zondagmiddag 1 okt.

De Kraanvogel

Een oude man en zijn vrouw redden het leven van een gewonde kraanvogel. Maar wie zal hèn helpen nu ze steeds ouder worden? Dan klopt er plotseling iemand op de deur van hun oude, afgelegen huisje…..

Ensemble De Blauwe Lijster neemt de luisteraars mee naar het land van de rijzende zon: Japan. In hun interactieve, muzikale voorstelling vertolken zij het prachtige, oude Japanse sprookje van de kraanvogel, herschreven en opnieuw verteld door Yvonne Rietbergen. Met Japanse muziek, improvisatie en eigen arrangementen van Japanse volksmelodieën. Geïllustreerd met wolschilderingen die Yvonne speciaal voor deze voorstelling maakte. Voor alle leeftijden.

De Blauwe Lijster
Yvonne Rietbergen: verteller, blokfluiten & illustraties
Ayumi Matsuda: blokfluiten & klein instrumentarium
Laura Lotti: harp & klein instrumentarium

Ensemble De Blauwe Lijster geeft muzikale voorstellingen rond een verhaal, voor zowel volwassenen als kinderen. De vaste kern van het ensemble wordt gevormd door Yvonne Rietbergen en Ayumi Matsuda. Ze werken nauw samen met diverse musici om de verschillende voorstellingen te realiseren. Laat je meevoeren door muziek en verhaal!

Yvonne Rietbergen is een bevlogen musicus, verteller, muziekdocente en musicoloog. Ze is een creatieve duizendpoot; geeft concerten en optredens en maakt voorstellingen, verhalen, cursussen, illustraties en attributen. Met haar ensemble De Blauwe Lijster maakt ze verhalende, interactieve muziekvoorstellingen voor jong en oud. Met Breeze Recorder Consort bespeelt ze een familie van blokfluiten. Breeze is gespecialiseerd in muziek uit de 15e en 16e eeuw, maar hun bijzondere programma Schaduwwereld legt een link naar onze huidige tijd. Daarnaast speelt en vertelt Yvonne regelmatig in opdracht. Als muziekdocente is Yvonne ondermeer verbonden aan Muziekschool Pijnacker (SMP) en Montessori Delft. Zie meer op: www.yvonnerietbergen.nl en www.deblauwelijster.nl

Ayumi Matsuda studeerde eerst in Japan en vervolgde haar studie in Nederland aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Ze werkte samen met een groot aantal componisten, waaronder Pablo Escande en Koji Asano. Ze is bijzonder geïnteresseerd in improvisatie en schrijft arrangementen en composities voor de Blauwe Lijster. Daarnaast maakte ze, samen met Yvonne, afbeeldingen voor de voorstelling De Boom. Ze treedt veelvuldig op, binnen en buiten Europa, met de groep Japone Artists. Ayumi is als docent verbonden aan de International School Amsterdam en is tevens werkzaam als docent Alexandertechniek. Zie meer op www.ayumimatsuda.com

Laura Lotti is werkzaam als harpiste en harpdocente. Ze treedt op in diverse combinaties, dikwijls gecombineerd met theater en dans. Ze is verbonden aan The Black Cat Theatre in Amsterdam als musicus voor de kindervoorstellingen. Ze componeert meditatieve, hedendaagse en geïmproviseerde harpmuziek en bracht een solo album getiteld Harpando uit.