Lunchconcert 17 sept. j.l.

Weer prachtige muziek in de Ontmoetingskerk op zondag 17 september j.l.

Het maandelijkse lunchconcert in de Ontmoetingskerk krijgt tot nu toe veel waardering van de bezoekers. ‘In één woord: indrukwekkend. Bedankt!’ en ‘heel mooi en razendknap’ en ‘ongelooflijk wat een passie! Zowel van Brahms als van Andrew’ waren dit keer achteraf een paar van de lovende reacties in het gastenboekje.

Die Andrew is Andrew Wright uit Voorburg, een virtuoos op piano en vleugel. Hij had voor deze gelegenheid een programma van Brahms voorbereid onder de veelzeggende titel ‘impossible love’.  Andrew lichtte de stukken zelf kort toe en vertelde ook over die ‘onmogelijke liefde’. Brahms heeft één van de door Andrew gespeelde werken opgedragen aan Clara Schumann die voor hem een onmogelijke liefde bleef.

Het concert omvatte bombastische stukken maar ook heel fijn verfijnd en licht spel.

Het publiek stond vooraf al te popelen om naar binnen te mogen en na afloop was een enthousiaste staande ovatie van het talrijke publiek de dank van de toehoorders.

Hoewel het het tweede optreden van Andrew Wright was sinds het begin van deze serie in september 2021 heeft de organisatie na afloop min of meer aan het publiek moeten ‘beloven’ dat het zeker niet de laatste keer was dat Andrew Wright in deze serie heeft gespeeld. Waarvan akte.

Het volgende concert is op zondag 15 oktober dan komt het Muziekensemble ‘Flutamuze’ op bezoek. Flutamuze is een ensemble dat in zeer gevarieerde bezetting muziek brengt uit lang vervlogen tijden – vanaf 1200 – tot heden.  Er worden vele en verrassende combinaties gemaakt van blokfluiten, nyckelharpa, violen, viola da gamba’s, luiten, gitaar en klavecimbel. Ook dat concert begint om 12 uur.

Voor de programmering van alle  OK-lunchconcerten in 2023,  zie:  Programma 2023.

Lunchconcert Ontmoetingskerk