Gezamenlijke dienst in de Dorpskerk

Zondag 12 juni is er om 10:00 uur een gezamenlijke eredienst van de vier wijkgemeenten van de Protestantse Gemeente Pijnacker-Delfgauw, in de Dorpskerk (Koningshof 3 Pijnacker).

‘Baad je, wrijf je in met olie, kleed je aan en ga naar de dorsvloer, raadt Naomi haar aan. ‘Ga stilletjes aan zijn voeteneind liggen. Hij zal je vertellen wat je moet doen’. Ruth doet wat Naomi zegt. Wanneer Boaz midden in nacht opschrikt en vraagt wie zij is, zegt ze: ‘Spreid je vleugel uit over je slavin, want jij bent een losser.’ (Ruth 2:9) Ruth begeeft zich in een kwetsbare positie. Wat wil ze precies? Ze zendt tegenstrijdige signalen uit. En wat zal Boaz doen? Machtig, ouder. Niemand die hem iets maken kan als hij op Ruth’s avances ingaat.

In de gezamenlijke dienst gaat het over ‘daten’, of ruimer: de spanning van seksueel verlangen en liefdevolle integriteit. Iets waar de Bijbel in het ‘Me Too-tijdperk wel iets in kan vertellen. Met medewerking van ds. Jelke de Jong, ds. Carla Schoonenberg, ds. Robert Stigter en ds. Marinus Treuren.

U kunt de dienst gelukkig weer fysiek bijwonen. Daar nodigen we u dan ook van harte toe uit. Er is Kindernevendienst en Tienerkerk en er wordt crèche gehouden. Last but not least, na afloop van de dienst kunt u elkaar bij koffie, thee, limonade & iets lekkers ontmoeten.

In de dienst lezen we uit het boek Ruth, hoofdstuk 3. Je kunt je van te voren verdiepen in dit Bijbelboek door het filmpje van The Bible Project.

Het liturgieboekje is te downloaden achter deze link: Liturgie gezamenlijke dienst Dorpskerk 12 juni 2022