De Compaan

De Compaan: een tablet die speciaal ontwikkeld is voor mensen zonder digitale ervaring.
Aan het begin van de coronatijd in maart 2020, heb ik voor mijn moeder een Compaan aangeschaft. Er was namelijk een lockdown en op bezoek gaan bij mijn moeder was vaak niet mogelijk en ook spannend. Erg vervelend, want de dagen waren lang en soms eenzaam voor haar. Ik wilde graag contact houden en haar zien, dus ben ik op internet gaan zoeken naar iets wat kon beeldbellen….

Ik kwam terecht op de site van de Compaan: dat was het!! Ik was direct enthousiast: een tablet voor mensen die geen digitale ervaring hebben, maar met deze tablet is het wel heel eenvoudig om o.a. te kunnen beeldbellen, foto’s ontvangen, berichtjes kunnen lezen en zelfs de kerkdienst kunnen bekijken. En dat alles met steeds maar één druk op de knop! Ik heb de Compaan direct besteld, want zou het niet werken, dan mocht het weer geretourneerd worden.

Natuurlijk moest mijn moeder even wennen aan het “spannende” apparaat, maar al vrij snel had ze plezier in het beeldbellen (eigenlijk bel ik mijn moeder sindsdien bijna niet meer met een gewone telefoon). Ook het ontvangen van foto’s vindt ze erg leuk. Op afstand kan ik zien of de foto bekeken is en dat is meestal vrij snel nadat de foto verstuurd is! Ook berichten lezen is met de Compaan heel goed mogelijk.
Maar waar mijn moeder heel veel aan heeft, is het bekijken van de kerkdienst. Bij mijn moeder is de Ontmoetingskerk ingesteld, dus met een druk op de knop (knop “kerk”) kan ze de kerkdienst meebeleven. Ze had al de kerktelefoon, maar het zien van de dienst is een grote toegevoegde waarde. Ook het terugkijken van een kerkdienst of het bekijken van een afscheidsdienst kan ze nu vanuit huis doen. Wat fijn!

Er valt veel meer te vertellen over de Compaan, maar op de site: https://www.uwcompaan.nl/particulier/ is meer informatie te vinden. Ook kunt u met mij contact opnemen als u vragen hebt of als u de Compaan van mijn moeder zou willen bekijken.

Hartelijke groet,
Gertrudie Verhoef-de Ruijter
tel: 015 3697350

Meer informatie:

uwcompaan.nl/particulier/

consumentenbond.nl/tablet/compaan-connect

seniorweb.nl/artikel/seniorentablet-compaan-onder-de-loep