Hulp gezocht bij de opvang van Oekraïense vluchtelingen

Zoals u in de Telstar misschien gelezen hebt, is er eind vorige week een groep Oekraïense vluchtelingen in Pijnacker-Nootdorp aangekomen. De (meest) vrouwen en kinderen zijn opgevangen in vooralsnog vijftig kamers van hotel van der Valk.

U kunt zich als vrijwilliger of vertaler melden bij de SWOP (die alle hulp coördineert) om te helpen. Onderstaand berichtje is van Aleid Boerman, ambtenaar Openbare Orde Veiligheid en Crisisbeheersing in Pijnacker-Nootdorp.

Opvang Oekraïense vluchtelingen bij van der Valk

Om deze mensen zo goed mogelijk te ondersteunen, is er op deze locatie dagelijks begeleiding nodig vanuit de gemeente. Dit team bestaat uit een coördinerend medewerker vanuit de gemeente, een of meer vrijwilligers en/of vertaler. Deze mensen zullen zeven dagen per week van 8.00 tot 22.00u aanwezig zijn in het hotel om de vluchtelingen te helpen waar nodig. Daarnaast wordt er een backoffice ingericht bij de gemeente met medewerkers van het team Maatschappelijke Opvang. Zij kunnen benaderd worden met vragen vanuit het hotel.

Overigens zijn we ook nog op zoek naar vertalers Oekraïens/ Russisch

Meld jij je aan?

Er wordt op dit moment een rooster gemaakt voor de bezetting tot 1 mei 2022. Het team zal in shifts gaan werken; een vroege shifts van 8.00 – 15.00u en een late shifts van 15.00 – 22.00uur. Om deze bezetting rond te krijgen, zijn we naarstig op zoek naar praktisch ingestelde mensen die een steentje willen bijdragen.

Wil jij een bijdrage leveren aan de noodopvang? Meld je dan aan bij het Stichting Welzijn en Ondersteuning Pijnacker (www.swop.nl)

Wilt u vluchtelingen bij u thuis opvangen? Dan kunt u terecht op de website van vluchtelingenwerk. Ook kan opvang worden aangeboden worden via Takecarebnb. Deze organisatie regelt vraag en aanbod voor logeerplekken, in samenwerking met het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers).