Lunchconcert 25 juni a.s.

Op zondag 25 juni is het weer tijd voor het maandelijkse lunchconcert in de Ontmoetingskerk.
Dit keer verzorgt Nadia Askarova de muziek en zij bespeelt een clavichord.

De afbeelding is een sfeerfoto van Nadia achter een Weense 1819 Conrad Graf concertvleugel.

Een clavichord is een van de oudste toetseninstrumenten met snaren. In een schriftelijke bron uit 1396 wordt de naam clavichord voor het eerst gebruikt. Het oudste clavichord dat nog bestaat is in 1543 gebouwd. Het clavichord waar Nadia dit concert op speelt is gebaseerd op een éénkorig instrument van Stein, beroemd maker van clavichord en pianoforte. Er zijn nog twee van dit type clavichord in musea. Mozart had zelf ook een clavichord van Stein die hij altijd meenam op alle reizen en tournees.

Nadia Askarova speelt piano, orgel, historische klavieren (klavecimbel, clavichord, historische fortepiano. Zij studeerde Cum Laude af aan de beroemde Gnessin Muziekacademie in Moskou en volgde daarna een postdoctorale opleiding. In 2003 verleende UNESCO haar de Constantijn Huygens beurs ten behoeve van haar Masterstudie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Zij studeerde piano bij Naum Grubert en historische klavieren bij Bart van Oort. Nadia heeft diverse internationale hoofdprijzen gewonnen, o.a. het Rubinstein Concours in Parijs en het Wiener Klassiker Concours in Boedapest.
Zij richtte in Voorburg het Jeugd Klavieren Centrum Nederland op. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen daar les krijgen op moderne en historische toetsinstrumenten en doen mee aan workshops en ensemble projecten. www.jeugdklavierencentrum.nl

Op het programma staan vier werken van vier grote componisten: Mozart, Bach, Haydn en Beethoven.
Een mooie gelegenheid om deze grote componisten in één programma te horen: afwisseling gegarandeerd!

Het concert begint om 12 uur (inloop vanaf 11.30) en duurt een uur. Bij binnenkomst staat de koffie klaar (al dan niet met een boterhammetje of krentenbol) en na afloop wacht een drankje en een knabbeltje. Entree en consumpties zijn gratis. Bij de uitgang is een vrijwillige inzameling ter dekking van de kosten. Dat kan contant bij de uitgang of via de QR-code op het programmaboekje.

U bent van harte welkom!

Voor de programmering van alle  OK-lunchconcerten in 2023 zie:  Programma 2023.

Lunchconcert Ontmoetingskerk