Zomerschool 2023

THEOLOGISCHE ZOMERSCHOOL DEN HAAG 2023

Welkom bij de zomerschool in de Bosbeskapel van maandag 21 augustus t/m vrijdag 25 augustus.
De zomerschool bestaat uit acht lessen-met-gesprek over thema’s uit de theologie, verbonden aan Bijbel, cultuur en samenleving.
‘Een weekje theologie’ dus, waarin je kennis en inspiratie opdoet. Je gaat op ontdekkingstocht langs boeiende zienswijzen en je ontmoet daarbij andere geïnteresseerden in een sfeervolle omgeving. Voorkennis is niet vereist, maar affiniteit en nieuwsgierigheid zijn dat wel.
De zomerschool heeft zoveel belangstelling gewekt dat we deze keer in de Bosbeskapel bij elkaar komen met ruimte voor maximaal zestig deelnemers. Het adres: Bosbesstraat 5, 2564 PA Den Haag.

Programma.
Dit jaar is het thema “Alles is liefde”, dat benaderd wordt vanuit meerdere theologische invalshoeken.
Verspreid over de week zijn dit de sprekers en thema’s:
– Ma.mo Casper van Dongen met: ‘Paulus, de theoloog van het Nieuwe Testament – met 1 Korintiërs 13;
– Ma.mi Renée van Riessen met: Compassie en naastenliefde in filosofisch perspectief;
– Di.mo Jacob Korf met: een excursie naar de Grote of Sint Jacobskerk in den Haag;
– Di.mi Carel van der Meij met: Oude liefde roest niet – zicht vanuit de kerkgeschiedenis op personen en gebeurtenissen die het vuur van de liefde brandend hielden;
– Woensdag: vrije dag
– Do.mo Martin Koster met: Liefde op het eerste gezicht. Het (ver)gezicht van de liefde; via Shakespeare en Rumi naar de scheppingsverhalen uit Genesis;
– Do.mi Gerco Lock met: Hooglied – de beeldtaal van de liefde in een tijdreis langs kunst van mystici, Bach en Chagall;
– Vr.mo Henk van Laren met: Als alles liefde is en God is liefde, is God dan alles? Ethiek en therapie bij Spinoza en Mozes;
– Vr.mi Bert Mooiman met: Liefde voor en in kerkmuziek – “If music be the food of love, play on!”

Extra informatie.
Deelname kost in totaal 80 Euro. Regel is dat je zoveel mogelijk alle lessen volgt; intekenen op onderdelen is niet mogelijk. Je neemt je eigen lunch mee, maar voor de drank en wat lekkers wordt gezorgd. We beginnen om 10.00 uur en sluiten af om 16.00 uur.
Op maandagmorgen starten we eerder vanwege de opening, op vrijdagmiddag is er een gezellige nazit met een hapje en een drankje.
De kerk is met bus 21 en tram 2 prima te bereiken en ook is er voldoende parkeergelegenheid nabij de kerk. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk. Moderne technische middelen zorgen dat de lessen goed te zien en te horen zijn.

Aanmelding en communicatie.
Heb je belangstelling en wil je meer informatie, bel dan met 06 50 22 82 50.
Wil je je aanmelden, schijf dan een mail aan theologischezomerschool@gmail.com met vermelding van je naam, postadres, telefoonnummer en mailadres. Je ontvangt dan een bevestiging met betaalinformatie. Na betaling sta je definitief ingeschreven.
Wil je liever een postadres gebruiken, stuur je aanmelding dan naar Ria Keijzer – Meeuwse, Tollenskade 17, 2274 LT Voorburg, 06 – 50 22 82 50.

Verspreiding.
We hopen dat je anderen attent wilt maken op de zomerschool
binnen je eigen kennissenkring, buurt of geloofsgemeenschap.

Graag tot ziens en hartelijke groeten,
Jacqueline van der Deijl – Mandemaker, Rien de Jonge,
Tom Vreugdenhil, Ria Keijzer – Meeuwse (coördinator).