ZWO-bericht: fam. van den Bosch verlaat de Africa Mercy.

In hun Nieuwsbrief van maart 2022 vertellen Bernard en Janetta dat ze in juli voor goed naar Nederland terugkeren. Ze schrijven : “Dit is een ingrijpende beslissing, maar God heeft ons vrede gegeven om in Senegal ons werk op het hospitaalschip de Africa Mercy af te ronden en na 16 jaar, wel met pijn in ons hart, het zendings- en ontwikkelingswerk op te geven.”
Bernard en Janetta moeten nu werk gaan zoeken op de Nederlandse arbeidsmarkt. Gelukkig hebben ze in Pijnacker voor de eerste tijd woonruimte gevonden. Mooi in de buurt van Hugo en Micha, die in Delft studeren! Abel, de jongste, komt voor het eerst in Nederland wonen en moet nu Nederlands onderwijs gaan volgen.
Dankbaar vermelden ze dat het werk in Dakar, Senegal, weer op gang gekomen is. Als organisatie is Mercy Ships in contact gebleven met de patiënten die men al in 2020 had willen helpen. Bernard vraagt onze voorbede dat de operaties en medische trainingen snel weer regelmaat en routine worden.
De Global Mercy, het nieuwe hospitaalschip dat een paar weken geleden in Rotterdam te zien was, ligt nu in een haven op Tenerife om bevoorraad te worden. Eind mei hoopt het dan ook naar Afrika te vertrekken om “hoop en genezing te brengen.”