ZWO-berichten

op zondag, 19 april 2020

Fam. Van den Bosch

In hun laatste Nieuwsbrief over hun verblijf op het hospitaalschip African Mercy in de haven van Senegal, vertelt Bernard over hun contacten met de medische wereld in dat land.
Wij denken misschien dat alles aan boord gebeurt, maar de activiteiten gaan veel verder.
Voorbeelden: Met een Biomed-cursus worden mensen uit de lokale ziekenhuizen geleerd gecompliceerde medische apparaten te repareren. Een Canadese groep dokters voert ook hartoperaties in het land zelf uit. Aan tandartspraktijken buiten de stad worden trainingen gegeven. Ook gebeurt dat in de ziekenhuizen in Dakar door Mercy Ship artsen. Verder worden dokters en verpleegsters uitgenodigd om mee te helpen met operaties op het schip, waardoor hun kennis vergroot wordt.
Vandaar Bernard ’s oproep: blijf met ons bidden dat ons werk blijvend effect heeft voor de patiënten en de medische zorg in Senegal.

Zendingsbussen

Het 1e kwartaal van 2020 : januari €236,70, februari € 308,00 en maart € 140, 40. Totaal € 685,10. Vorig jaar € 973,-.
Tja, ook hier gooit het corona-virus roet in het eten. Wilt u toch de komende tijd de bussen steunen, dan kan dat via de bankrekening van de diaconie, o.v.v. ZWO. Of u spaart het thuis op tot betere tijden…..

Ansichtkaarten

Mocht u dezer dagen tot “niets doen“ gedwongen zijn, snuffel dan eens in oude dozen met ansichtkaarten. Als u ze niet langer bewaren wilt, geef ze aan de ZWO. Voor de zending zijn ze geld waard!

De ZWO-commissie

Evert NieuwkoopZWO-berichten