Verslag Kerstconcert 18 dec.

Geweldig kerstconcert van ‘Inspirited’

Zondag 18 december was het laatste lunchconcert van dit jaar in onze kerk en natuurlijk stond dit concert in het teken van Kerst.
Het koor ‘Inspirited’ deed hun naam eer aan met een spetterend, inspirerend optreden. Tom, één van de leden van het koor, leidde de toehoorders met blokjes van telkens drie kerstliederen of -liedjes, door het zo bekende Kerstverhaal. Van ‘Mary’s boychild’ via ‘Little town of Bethlehem’ naar ‘Joy tot he world’. Bij dit mooie, afwisselende programma wist het koor elke keer de juiste snaar te raken.
De dirigent, Peter Dingemanse, begeleidde veel nummers met enthousiasme en met schitterend spel op de door de Ontmoetingskerk recent aangeschafte vleugel (wat een geweldige aanwinst) maar ook a-capella (zonder muzikale begeleiding) zette het koor hun beste beentje voor.

Eén van de hoogtepunten was ongetwijfeld het nummer ‘I believe’ (ik geloof). De heren zongen de hierbij behorende tekst terwijl de dames daar doorheen loepzuiver het ‘Ave Maria’ zongen. Een genot voor het oor. Daarnaast mogen ook zeker het lied ‘In Dulce Jubilo’ en het nummer over de os en de ezel (in het Frans) genoemd worden.

Een staande ovatie was de terechte beloning voor dit glanzende optreden.
Vanuit het gastenboek kozen we deze positieve reactie tot besluit: ‘Mooi geluid, prachtig koor, mag vaker komen. Goed om in december vóór Kerst zo’n concert te houden’.

Op zondag 15 januari 2023 is het volgende lunchconcert geprogrameerd.
Dan speelt Alexander Chater op de nieuwe vleugel.

Algemene informatie over de Lunchconcerten in de Ontmoetingskerk, zie: Lunchconcerten op de website