Opnieuw een prachtig concert

Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat de maandelijkse lunchconcerten (meestal op de derde zondag van de maand)  in de Ontmoetingskerk aan de Klapwijkseweg hun plekje in het culturele leven van Pijnacker-Nootdorp aan het verdienen zijn. Het concept werkt en de optredende musici zijn van zeer hoog niveau. Ook zondag 19 februari was het weer een klein feestje: Katja Pitelina op dwarsfluit in combinatie met Victoria Davies op harp. Een geweldig samenspel tussen twee zeer getalenteerde musici. De titel van dit concert was ‘harmony in wind and strings’ en dat was volledig terug te horen en te zien. Met een prachtig samenspel tussen harp en fluit werden de muziekstukken van zeer verschillende componisten perfect neergezet. Het concert van ruim een uur was een ware demonstratie van hoe de instrumenten elkaar aanvullen en volledig ‘in harmony’ elkaar versterken.

Beide dames speelden met veel passie en het plezier voor de muziek werd heel duidelijk overgebracht op het publiek. Ook de beide solo’s konden op veel enthousiasme van het publiek rekenen. Het luide applaus werd door de dames met een prachtige toegift beloond.

Het publiek telde ruim 120 bezoekers en bij elk concert groeit dat aantal. Dat komt ook door het eerder gememoreerde concept: bij de ontvangst is er koffie of thee (al dan niet met een boterhammetje of krentenbol) en na afloop wacht een drankje met een knabbeltje. Dan kan er nagepraat worden. Niet alleen onderling maar meestal ook met de musici. In principe is alles gratis maar natuurlijk zijn er wel kosten en die moeten worden gedekt. Daarvoor is een geheel vrijwillige inzameling die er tot nu toe voor zorgt dat voortgang van deze concerten mogelijk is.

In het gastenboekje waarin het publiek kan reageren op het concert lazen we deze zondag de volgende reacties:  “Prachtig samenspel” Heb enorm genoten! “Een geweldige combinatie van 2 klassieke instrumenten”, “deze concerten zijn een muzikaal feestje op de zondagmiddag” en “ Wat een bijzonder concert. Groot applaus voor deze muzikanten”

Op 26 maart a.s (dit keer de vierde zondag van de maand) zal het concert worden verzorgd door het kamerkoor Ad Novum uit Voorburg. Het is dan de tijd voor Pasen en dat betekent dat er passiemuziek zal klinken. Het koor zingt vooral a capella (zonder begeleiding) en tussendoor zal het orgel een aantal malen klinken. Weer een geheel ander soort muziek dus. Maar dat is de kracht van deze concertserie. U bent nu al van harte uitgenodigd !

De programmering voor het hele jaar is bekend, de folder met een overzicht van alle concerten is bij de concerten aanwezig.
Zie ook:  Programma 2023.